2022-03-26 08:17:45• hírek • Bede Emőke

Gyorséttermet bírságoltak és avokádót vettek le a polcokról

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság felügyelői március 18. és 24. között 93 ellenőrzést tartottak szerte a megyében. Látogatást tettek többek között vágóhidaknál, hús- és tejfeldolgozó üzemeknél, élelmiszerraktáraknál, szupermarketekben, piacokon, közétkeztetési egységekben, bárokban, pékségekben, cukrászdákban, élelmiszerüzletekben és zöldségeseknél is.

A DSVSA munkatársai elsősorban a higiéniai szabályok betartását, a felhasznált alapanyagok származását, az élelmiszerek csomagolását, címkézését, szállítási és raktározási körülményeit, illetve az emberi fogyasztásra nem alkalmas melléktermékek kezelését vizsgálták.


Az ellenőrzések során a hatóság két pénzbírságot szabott ki összesen 2400 lej értékben. Egy szatmári gyorséttermet 1200 lejre bírságoltak, mert az élelmiszerek előkészítésére és értékesítésére használt területeken, valamint a felhasznált munkaeszközök kapcsán sem tartották be az élelmiszerbiztonsági szabályokat. Ugyancsak 1200 lejre bírságoltak egy batizi boltot is, mely az élelmiszerek tárolására és értékesítésére használt területeket nem tartotta karban, és kellőképp tisztán. A hatóság a megbírságolt egységek nevét nem közölte.


A DSVSA munkatársai ugyanakkor egy sor ellenőrzést tartottak a hiper- és szupermarketekben, illetve zöldségeseknél, mivel nemrégiben riasztás futott be egy olyan Kolumbiából érkező avokádóról, mely a megengedettnél jóval több rovarirtót tartalmaz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: